Жовтень, 10.10.2017
Барвиста осінь на порі.
Милуємось яскравими кольорами хризантем та не забуваємо про садові роботи.
Саме час:
- прибрати городні рослини, підгнилі плоди в компост або вогнище,
- підгодовуємо рослини “осінніми” добривами (калій-магнієві), які додають рослинам витривалості та сил перенести морози, вносимо їх під перекопку,
- копати чи не копати? Є багато думок з цього приводу. Одні взагалі не копають, інші копають без перевертання землі. Обирайте прийнятний для вас спосіб,
- дерева на зиму бажано “напоїти”, тобто добре залити водою, так вони краще зимуватимуть,
- запасаємось укривними матеріалами (агроволокно, мішковина, дошки, шифер, бадилля з кукурудзи, тощо),
- готуємо інструменти до обрізки дерев, кущів та речовини для обробки ран дерев (садовий вар, садовий лак, замазка, фарба для побілки штамбів дерев. Навіть олійна фарба згодиться для великих ран),
- збираємо залишки зимових яблук та груш, винограду, горіхів,
- саджаємо плодові та декоративні кущі. Дерева краще саджати після опаду листя. Якщо на саджанці є листочки, їх потрібно обірвати,
- готуємо троянди до зими: обриваємо листя на чайно-гибридних сортах (бажано спалити разом із збудниками хвороб), вносимо добрива, насипаємо землю (торф, бадилля) на кущ, щоб захистити його від підмерзання. По можливості пригинаємо (пришпилюємо) гілки троянд до землі. Не радять обрізати їх на зиму, щоб не пробудити бруньки до росту нових пагонів, які 100% загинуть від заморозків. Краще провести обрізку навесні,
- деякі квіти, приправи сіють в зиму, тож саме час для такої процедури,
- хризантеми на зиму не обрізають, так вони краще зимують.
Прочитано: 911 раз(и)