Sadok.vln.dp.ua

Садок

Имя: Пароль:

Топ 10

Останні коментарі

Теги

03 Березень 2016

Березень 03.03.2016

Нарешті весна!

00320196.jpg


Тож пора розпочинати 

новий сезон садових робіт:

 

 

- розкрити дерева (зняти захист 

від зайців),- обрізати дерева та кущі (доки ще не прокинулись бруньки);

- обрізати підмерзлі пагони малини, розкрити ожину,

- садимо плодові дерева, кущі, малину, поки не прокинулись бруньки.  У вологій холодній землі саджанці швидко адаптуються до нового місця,

- заготувати гілочки плодових дерев для копуліровки (весняної прищепи гілочкою з 2-3 бруньками). Гілочки до моменту прищепи можна зберігати у вологому папері та целофані в холодильнику.

- передивитись запаси хімікатів, насіння та інвентарю. Докупити потрібні речі;

- побілити дерева, якщо Ви це не зробили восени,

- внести азотні добрива по цибулинковим квітам:

 в місцях висадки тюльпанів, нарцисів, крокусів, гіацинтів, тощо. До моменту їх розквіту добрива вже розчиняться і попадуть в грунт,

 

- дістаємо з погреба чубуки винограду, ріжемо на частини (по 2-3 бруньки)  та пророщуємо. Існує кілька способів:

         - просто у банці з водою,

         - у вологому папері і замотати в целофан,

         - одразу посадити в пляшку з вологим грунтом (тирсою).

Верхню частину пагона рекомендують парафінити (занурювати в теплий, розтоплений на водяній бані, парафін, щоб лоза не висихала),

- готуємо парники під розсаду, прогріваємо землю (але висівати у відкритий грунт краще на початку квітня), дивимось по погодним умовам,

- вже можна висівати петрушку, кріп, сідерати (фацелію, гірчицю тощо),

- а також турбуймося про маленьких помічників, годуємо синичок.

Прочитано: 1169 раз(и)

Коментувати


Copyright &copy 2009-2024 http://sadok.vln.dp.ua/

| Новини| СП по садовим рослинам та супутнім товарам| Календар садівника| Відеоуроки| Мої рослини на продаж| Виноград| Суниця-полуниця| Плодові дерева| Персики, нектарини| Ягідні кущі| Садові квіти| Добрива, хімікати, освітлення, полив, поради| Ландшафтний дизайн, декоративне садівництво |