Sadok.vln.dp.ua

Садок

Имя: Пароль:


Топ 10

Останні коментарі

Теги

16 Жовтень 2016

Як зробити вино з винограду

 

Як зробити вино з винограду

Для тих, хто не знає, як зробити вино з винограду опишемо необхідні правила, оскільки навіть самі елітні сорти винограду можуть не надати незабутнього смаку вину, якщо не дотримуватися важливих моментів.

Щоб приступити до приготування вина слід брати певні сорти винограду, оскільки для цієї справи підходить певний виноград. При використанні столових сортів неможливе хороше і якісне вино. Вина, які мають солодкий смак роблять з мускатних сортів винограду, але вони ростуть тільки в жарких погодних умовах.

Збирати врожай традиційно найкраще наприкінці вересня до морозної погоди. При яскравих сонячних умовах краще не зривати виноград довгий час, а якщо на вулиці весь час поливають дощі, то ягоди краще зібрати, оскільки виноград може почати гнити і використовувати його для приготування вина вже буде не можна. Коли відбуватиметься збір урожаю, необхідно брати тільки сухі грона.

Для приготування столового вина з легкою міцністю вибирають трохи незрілі ягоди, а чим більше часу ягоди залишаються на гілках, тим міцніше виходить вино. Для виготовлення десертного вина використовують виноград в’яленого стану.

Після збору виноград необхідно ретельно оглянути і викинути сухий, підгнилий і зіпсований. Щоб уникнути гіркоти напою, гілочки потрібно теж викинути, оскільки в них міститься танін. Не шкодуйте часу на сортування, адже надалі у напою буде приємний смак і він залишить відмінний післясмак. Слідкуйте за тим, щоб ягоди були чистими, але при цьому залишався білий колір на них, так як це і є винні дріжджі, які дуже важливі при виготовленні вина. Щоб на стінках пляшок не з`явилася цвіль, необхідно попередньо обкурити їх сіркою і тільки тоді наливати сік для подальшого бродіння.

 



Як зробити домашнє вино з винограду

Як зробити домашнє вино з винограду

1. Не можна допускати, щоб відібраний виноград довго лежав, оскільки це може призвести до швидкого його бродіння. Бажано відразу після сортування переходити до подальшої роботи — це роздавлюванню винограду. Для цього береться проста дерев’яна товкачка або призначена для цього дробарка. Після того, як виноград придушать, його залишають на три доби при кімнатній температурі в ємкості з емаллі накритою тканиною. При цьому обов’язково три рази за день майбутнє вино помішують. Не треба переживати, що сусло може прокиснути, при бродінні утворюється вуглекислий газ, який не дає кисню потрапити в ємкість. Далі існує два варіанти дій, дивлячись на отримання якого саме бажаного результату. Або сік через три доби проціджують, або не чіпають ще на шість діб, щоб отримати терпкий смак.

2. Щоб приготувати солодке вино Ви повинні знати, що цукор не додають повністю відразу, його необхідно поступово всипати протягом десяти діб, у яких відбувається бродіння. Результат, досягнутий тоді, коли на смак напій схожий на солодкий чай або компот. Пропорції цукру змінюються залежно від солодкого смаку самого винограду і від смакових побажань самого винороба. Найкращим способом додавання цукру вважається відлив в окрему ємкість невеликої кількості соку винограду і розчинення в ньому цукру. Після чого отриманий сироп вливають назад до решти соку. Коли ж бродіння закінчилося, то додавати цукор не має ніякого сенсу, оскільки тоді він законсервує вино.

3. Сік винограду, який процідили і в ньому вже міститься цукор налийте в пляшки до самого горлечка і закрийте кришкою з капрону, її можна замінити на медичну рукавичку, тільки не забудьте попередньо проколоти її на різних відстанях один від одного і гарненько закріпити за допомогою гумки. Щоб дозволити вуглекислому газу виходити з пророблених дірочок в рукавичці, або з-під закритої кришки. А ось кисню потрапити в пляшку не вдасться.

4. Коли всі наявні пляшки заповнені, їх необхідно поставити в неосвітлюване місце, температура якого не повинна перевищувати 10 градусів тепла. Більш низькі температури будуть сповільнювати процес бродіння. Під час якого, не рідше одного разу на сім діб сік необхідно проціджувати, так як буде з’являтися осад, здатний зіпсувати смак.

5. Через 30 днів, а іноді і два місяці можна помітити, що бульбашки перестали з’являтися. Тепер дозволяється зробити першу пробу, якщо на смак відчувається міцність напою і легка солодкість, але сам цукор зовсім не відчувається, то вино готове і його можна вживати.

домашнє виноградне вино Як готувати домашнє вино 1. Взяти виноградні грона і обірвати з них всі ягоди. У емальованому відрі потрібно невеликими порціями тиснути виноград руками або толкушкою до появи соку у великих кількостях. 3. Потім прикрити ємність марлею і залишити для бродіння в теплі приблизно на 4-5 днів. При цьому 2 рази на день виноградну масу перемішувати дерев’яною лопаткою. 4. Після того, як роздавлений виноград підніметься, потрібно відкинути на друшляк, для стікання соку і вичавити його через марлю. Потім перелити в банки чистий виноградний сік, насипати цукровий пісок і перемішати. 5. На горлечко банки надіти промиту медичну рукавичку, проколоти в пальцях голкою кілька дірочок і щільно обв’язати гумкою по колу. 6. Залишити вино для бродіння на 2-3 тижні при кімнатній температурі. Обов’язково стежте за рукавичкою. Спочатку процесу вона надувається, а коли здується – це знак, що вино готове. 7. Після того, як дріжджі осядуть, а вино освітлиться, і перестануть з’являтися бульбашки, потрібно акуратно його процідити і закупорити пробкою. Важливо, щоб дріжджі не були в чисті пляшки. 8. Винести вино в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Протягом цього часу 3 рази перелити вино в інші пляшки, залишаючи осад у попередніх. Потім ще місяць відстоювати вино в прохолодному місці і після цього можна його дегустувати. домашнє виноградне вино ЛайфхакМити виноград перед початком приготування домашнього вина не варто, оскільки при попаданні водостічної води вино просто може не заграти.

Більше читайте тут: http://modista.org.ua/kulinariya/retsepty/yak-samomu-pryhotuvaty-vyno-z-vynohradu-beztsinnyj-retsept.html
Слідкуйте за нами @Modista на Twitter | Modista на Facebook
домашнє виноградне вино Як готувати домашнє вино 1. Взяти виноградні грона і обірвати з них всі ягоди. У емальованому відрі потрібно невеликими порціями тиснути виноград руками або толкушкою до появи соку у великих кількостях. 3. Потім прикрити ємність марлею і залишити для бродіння в теплі приблизно на 4-5 днів. При цьому 2 рази на день виноградну масу перемішувати дерев’яною лопаткою. 4. Після того, як роздавлений виноград підніметься, потрібно відкинути на друшляк, для стікання соку і вичавити його через марлю. Потім перелити в банки чистий виноградний сік, насипати цукровий пісок і перемішати. 5. На горлечко банки надіти промиту медичну рукавичку, проколоти в пальцях голкою кілька дірочок і щільно обв’язати гумкою по колу. 6. Залишити вино для бродіння на 2-3 тижні при кімнатній температурі. Обов’язково стежте за рукавичкою. Спочатку процесу вона надувається, а коли здується – це знак, що вино готове. 7. Після того, як дріжджі осядуть, а вино освітлиться, і перестануть з’являтися бульбашки, потрібно акуратно його процідити і закупорити пробкою. Важливо, щоб дріжджі не були в чисті пляшки. 8. Винести вино в прохолодне місце приблизно на 1 місяць. Протягом цього часу 3 рази перелити вино в інші пляшки, залишаючи осад у попередніх. Потім ще місяць відстоювати вино в прохолодному місці і після цього можна його дегустувати. домашнє виноградне вино ЛайфхакМити виноград перед початком приготування домашнього вина не варто, оскільки при попаданні водостічної води вино просто може не заграти.

Більше читайте тут: http://modista.org.ua/kulinariya/retsepty/yak-samomu-pryhotuvaty-vyno-z-vynohradu-beztsinnyj-retsept.html
Слідкуйте за нами @Modista на Twitter | Modista на Facebook

Прочитано: 442 раз(и)

Коментувати (0)

15 Жовтень 2016

Правила посадки крыжовника и смородины

Прочитано: 363 раз(и)

Коментувати (0)

14 Жовтень 2016

Какие растения лучше сажать под зиму

Прочитано: 429 раз(и)

Коментувати (0)

10 Жовтень 2016

Неудачный опыт — тоже опыт. Ошибки садоводов, на которых можно поучиться

Иметь дело с растениями и избежать промахов почти невозможно. Мы обратились к талантливым, состоявшимся и успешным экспертам-агробиологам с просьбой поделиться личными историями о былых «дачных» или «растительных» ошибках.

Ай да земляника!

Однажды осенью муж вернулся с работы с пакетиком, купленным возле метро у бабушки, бодро продающей семена «желтоплодной ремонтантной земляники».

В феврале я с благоговейным трепетом в сердце высеяла маленькие чёрненькие кругленькие семена в лоток на подоконнике и с нетерпением принялась ждать удивительную урожайную землянику. Пока в один прекрасный день родственники, приехавшие из деревни, не воскликнули: «Какие молодцы! Брюкву через рассаду выращиваете? Значит, в середине лета уже будете с урожаем!»

А брюква, кстати сказать, выросла отменная.

С тех пор мы никогда не покупаем семена и рассаду у неизвестных источников.

Анна  П.

Цветок-агрессор

В моей практике однажды случился «прокол» с милым цветком под названием купена душистая. Я посадила его на грядке для размножения «на время», чтобы пересадить позже. Конечно, этим планам постоянно мешало то одно, то другое. А через 2 года вырос огромный куст, который забил мне всю площадь и залез в малину. Осенью потребовались колоссальные усилия, чтобы выкопать купену и «сослать» в самый заброшенный угол участка, где она много лет успешно забивает крапиву и сныть.

Купена душистая.

Купена душистая. Фото: www.globallookpress.com

История с купеной научила меня строго подходить к выбору растений и месту их посадки. После неё я сначала собираю информацию про каждого новичка (особенно про его агрессивность и способность превращаться в «кущи») и только потом высаживаю их в цветник.

Дарья  Ш.

Случай на обрезке

Я был будущим плодоводом и осваивал сложное искусство обрезки плодовых деревьев. Обучение проходило во взрослом яблоневом саду.

После 7–8 дней занятий я уже смело орудовал садовой пилой и секатором. Очередное дерево, подлежащее обрезке, показалось мне загущенным в центре кроны лишними тонкими ветками. Но, вместо того чтобы вырезать их поштучно, я решил действовать радикально и начал спиливать «под ноль» толстый сук, на котором веером растопырились проблемные «прутики».

Когда я уже заканчивал «ампутацию», подошёл преподаватель и показал, что вся «приговорённая» ветка просто усыпана плодовыми веточками. За несколько минут я лишил дерево почти половины будущего урожая и оставил в его кроне зияющую дыру! Преподаватель был резок и эмоционален. Я и сам видел, что причинил дереву вред вместо пользы, но «провернуть фарш назад» было невозможно.

За дальнейшие 20 лет профессиональной практики ни один из моих плодовых «пациентов» не пострадал.

Этот случай научил меня не накидываться на растение с инструментом сразу же после беглого анализа ситуации, а представлять себе, как оно будет выглядеть после той или иной «операции».

 

Прочитано: 363 раз(и)

Коментувати (0)


Copyright &copy 2009-2018 http://sadok.vln.dp.ua/

| Новини| СП по садовим рослинам та супутнім товарам| Календар садівника| Відеоуроки| Мої рослини на продаж| Виноград| Суниця-полуниця| Плодові дерева| Персики, нектарини| Ягідні кущі| Садові квіти| Добрива, хімікати, освітлення, полив, поради| Ландшафтний дизайн, декоративне садівництво |